Sivut

lauantai 11. elokuuta 2012

Eckhart Tolle: Kärsimys ja valinnat

Eckhart Tolle on rankattu jossain periamerikkalaisessa hapatuslistassa maailman tärkeimmäksi elossa olevaksi henkiseksi opettajaksi. Mies onkin kahlannut elämänsä aikana valtavat määrät kirjallisuutta ja mitä ilmeisimmin sisäistänyt lukemansa, jotta voisi jakaa sen meille muille. Tolle puhuu juuri niistä asioista, mitkä rassaavat Riippumattoman Ajattelijan mieltä: intuitio versus ego.

Tolle kertoo, kuinka ihmisen toimintaa ohjaa kärsimys. Turtana on mahdollista vaeltaa, mutta vain rajatun ajan. Kun ihmisen kärsimyksen määrä on liian suuri kannettavaksi, on alettava etsimään ulospääsyä. Mutta mistä tiedät, mikä ratkaisu on oikea? Millä valinnoilla pääsee oikealle tielle, ulos kurimuksesta?

Tolle kertoo TolleTVn videonpätkässä omaan arvoitukselliseen tyyliinsä hymyillen, miten valinnoilla ei lopulta ole väliä. Jokainen valinta vie perille, myös väärä. Hienoa, jos osaat valita oikean tien kerralla. Toisaalta vääräkin tie on hyvä valinta. Väärät valinnat aiheuttavat enenevässä määrin kärsimystä, joka ohjaa lopulta perille, koska siitä pyrkii pois. Lopputuloksen voi ajatella olevan aina sama. Ainakin niin kuvittelu luo turvallisuudentunteen ja hyvältä tuntuvan uskon kohtaloon.

Lopulta kohtalo - vai ne valinnat, kuka tietää tai edes piittaa - vie sinne minne pitääkin. Taas voi palata rypistelyn ja vastaan peppuroinnin merkitykseen: asiat menevät niinkuin on tarkoitettu.

Ps. Rekisteröidy TolleTV:n maksuttomaan osioon ja ota vastaan Tollen peruskurssi. Ei huono ratkaisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti