Sivut

lauantai 27. huhtikuuta 2013

VIII: Voima

Voima, rohkeus, kärsivällisyys, myötätunto,  kontrolli, itsekuri, ymmärrys



Kuten aiemmin tuli jo todettua, Riippumattoman Ajattelijan käsien läpi on liukunut monta painajais-korttia. Ajattelija on päättänyt, että turhaan pelkääminen on ohi ja se tuntuu arakielämässä. Avainsanat tuntuvat itseä kuvaavilta. Kuvan nainen avaa rohkeasti leijonan leukoja, auttaakseen ehkä, Ajattelija tuumii. Leijona ei laita vastaan, vaan lempeä määrätietoisuus ja rauhalliset liikkeet saavat pidettyä sen tyynenä. Kuinka pitkä odotus nasiella on takana? Onko hän kesyttänyt epäluuloisen leijonan, kerännyt luottoa villieläimen ja itsensä välillä, ehkä puolin ja toisin?

Riippumaton Ajattelija pitää kortista. Nainen näyttää hyväntahtoiselta ja suorastaan laupealta. Tekee mieli luottaa häneen ja antautua hänen käsiteltäväkseen. Kaksijakoinen merkitys avautuu juuri tällä hetkellä, kirjoittamalla se auki. Ajattelija on kasvanut henkisesti lyhyessä ajassa uudenlaiseksi ihmiseksi. Hän on hyvää vauhtia muuttumassa kuvan naiseksi, johon voidaan liittää kaikki lihavoidut määreet. Nyt nainen on jo edistynyt koskettamaan leijonaa käsillään, jotka leijona voisi puraista poikki yhdellä liikkeellä. Nainen kuitenkin luottaa siihen, että hän jää henkiin ja pääsee auttamaan tai hyväilemään eläintä.

Korttiin jää toinenkin tulkinta. Riippumaton Ajattelija hyväksyy senkin. Vaikka hän olisikin kuvan leijona, sekin sopii. Aiemmin raivokkaasti vapaudestaan taisteleva eläin on lakannut kyräilemästä ja on alkanut hiljalleen luottaa ihmiseen. Se on pikkuhiljaa saatu maaniteltua kärsivällisyydellä ja ymmärryksellä lähemmäs. Entä jos nainen onkin itse Kohtalo? Leijona ottaa tietoisen riskin antautuessaan naisen käsiin. Se tiedostaa ehkä, että riski on olemassa, mutta ottaa sen vapaaehtoisesti. Nainen ei tule kahlitsemaan sitä, eläin tulee huomaamaan sen. Sillä on edelleen valta lähteä milloin tahansa, se voi itse vaikuttaa tulevaisuuteensa.

Koska naisen päällä on ikuisuutta symboloiva  merkki, hän vaikuttaakion nyt aiempaa selvemmin Kohtalolta. Destiny and Lion... Fatalisti Ajattelijan sisällä haluaa poiketa Voiman tavanomaisesta tulkinnasta tai vain hipaista sitä mennessään. Intuitiolla lienee muutenkin suuri merkitys tarot-tulkinnoissa. Leijona ottaa häntä koipien välissä, hieman varautuneena vastaan, mitä naisella on sille tarjottavana.

Riippumaton Ajattelija ei pidä ristiriitaisena sitä, että olisi sekä nainen että leijona. Ne molemmat ovat hänen sisällään, molemmille on tilaa. Parasta on se, että hän tiedostaa sen nyt.

1 kommentti:

  1. Hieno. Kolahti. Tuo samainen kortti on ollut itselleni hyvin tärkeä viime aikoina.

    VastaaPoista