Sivut

torstai 18. huhtikuuta 2013

Miekkojen 9: Painajainen

Ahdistus, painajaiset, huoli, masennus

 


Riippumatonta Ajattelijaa kuljettavat intuitio ja kohtalo. Nyt tarotit koputtelevat olkapäähän harva se päivä. Pakka tuntuu käsissä viileältä  riippumatta siitä, miten kauan sitä sotkee. Ilmiö tuntuu omalta, mutta siihen tulee paneuduttua turhan pintapuolisesti. Pakkaa hypistellessä menee tavallisesti vain muutamia hetkiä ja täydellinen omassa rauhassa keskittyminen puuttuu. 

Kuitenkin vuodet ovat osoittaneet, että Ajattelija saa tiettyinä ajanjaksoina tiettyjä kortteja. Nyt on ollut jo pitkään painajaisten aika. Ajattelija on ollut viime aikoina huolissaan, kohdannut sisältään kumpuavaa epäilystä, joka ei jätä rauhaan. Pelkoja kumpuaa tajunnan tasolle aina toisinaan, mutta niille ei vaikuta olevan minkäänlaista perustetta. Aiheettominakin ne saavat järisyttävät mittasuhteet, vaikka ulkopuolinen todellisuus yrittää ojentaa luottamusta ja luottamusta herättäviä kokemuksia avoimella kämmenellään. 

Riskinotto stressaa Ajattelijaa. Kevätmyrsky järisyttää perustuksia ja ravistelee riippumattoa. Ajattelija joutuu nolona toteamaan, että neuvoo usein auliisti ystäviään tarttumaan hetkeen, mutta ei itse onnistu siinä. Myös hiljattain opittu elämänasenne ja luotto kohtalon kuljettamiseen on kovilla. Koneessa olisi voimaa kuljettaa, mutta kuski ei uskalla painaa kaasua. Pelottaa antaa koko elämänsä toisen ihmisen käsiin. 

Miksi kohtalon osoittamia teitä edes kannattaa epäillä? Oshoa mukaillen, "älä ui - kellu." Ajattelijan persoonaakin onnistuneesti muovaillut ystävä sanoo tätä positiiviseksi ajopuuteoriaksi. Sinnehän sitä mennään, minne on tarkoitus, ja se mitä tapahtuu, on aina lopulta oikein. Jos tähän fatalismiin jaksaa uskoa, se myös toimii ja auttaa kestämään hetkelliset vastoinkäymiset. 

Blogissaan Ajattelija näpyttelee mietteitä anonyymisti ylös, mutta samalla työstää niitä itseään varten. Kuten lukemattomia kertoja ennenkin, tulee hän lauseet kirjoitettuaan siihen lopputulokseen, että asia on näin käsitelty. Viileä pakka tuntuu juuri nyt hyvältä kuumissa käsissä ja seuraava nouseva kortti onkin valttien kasi, Voima

Jospa se tosiaan nyt olisi tässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti