Sivut

tiistai 16. huhtikuuta 2013

15: Paholainen

 Materialismi, sitoutuminen, sopimukset, pakomielteet, houkutukset, alkukantaisuus, seksuaalisuus



Kukapa olisi yhtä pahasti väärinymmärretty kuin Lucifer, tuo arkkienkelien kapinallinen. Lucifer otti ja ylpistyi, haastoi taivaalliset voimat sotaan ja hävisi. Sellaisille enkeleille ei Jumalan joukoista löytynyt enää sijaa ja lähtöhän sieltä tuli.

Riippumaton Ajattelija ei pidä paholaista pahana. Päinvastoin, jos Ajattelijan suosikkipakasta Rider-Waitesta nousee sarvipäinen star trek-tervehdystä vilkuttava hahmo, se enteilee huumorintajuista menoa ja meninkiä. Paholainen kuvastaa myös sitomista ja sitoutumista, kuten ihmishahmoista voi harjaantumatonkin tulkitsija päätellä. Näitten hahmojen sitoutuminen ei vaikuta kovin vapaaehtoiselta. He ovat sidottuja paholaisen hallitsemaan renkaaseen kauloistaan kuin eläimet.

Paholaisen nostaminen ei ole tuomio, kuten ei mikään muukaan kortti. Riittää, että hahmottaa kortin sanoman. Onko materialismi sitonut sinut johonkin, mikä tuntuu taakalta? Onko elämässä jotakin muuta ulkopuolista voimaa, jonka luulet rajoittavan itseäsi kuin kuvan lyhyt kettinki? Kortti voi tarkoittaa myös omia, turhan puritaanisia asenteita ja joutavaa sievistelyä.

Ehkä arvomaailmaa on järkytettävä. Kiipeä eläintarhan aidan yli häkkiin sen sijaan, että katselet tiikeriä turvalliselta puolelta. Materialismista irtaantuminen tuo elämään paljon uudenlaista sisältöä, jota ei käsin voi edes koskettaa. Todellisuudessa jokainen tekee elämästään sellaisen kuin haluaa. Tarvitaan vain rohkeutta asettaa asiat arvojärjestykseen ja tehdä muutos. Ketjun voi katkaista riuhtaisemalla lujaa. Se koskee vain hetken, mustelma paranee kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti