Sivut

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Mudrat

Buddhalaisilla on lukuisia konsteja käsitellä ja edesauttaa fyysisen ja henkisen kehon energioita. Sitä kautta voidaan vakuttaa jopa kiputiloihin.

Ajattelija törmäsi ilmiöön nimeltä mudra. Mudrat ovat yksinkertaisuudessaan käsien asentoja, joita käytetään chackrojen tasapainottamiseen tai meditoimiseen. Ajatus on melko looginen, koska Ajattelija on päätellyt käsien olevan olennainen energiavirtojen kanava, vaikka varsinaisia chakcroja ei käsissä olekaan. Lisäksi Ajattelija on luovassa työssään kokenut, että ideat virtaavat sormien kautta ulos, mikä tekee ajatuksesta entistä järkeenkäypäisemmän.

Osa mudrista on yleisesti käytössä olevia, kuten Gyan, joka otetaan meditoidessa lootusasennossa, kädet polvien päällä rentoina ja peukalon tehdessä etusormen kanssa ympyrän. Myös namaste on mudra, vaikka sitä paljon käytetäänkin ihan arkisissa tervehdyksissä.

Eclectic Energies-sivusto kertoo kuvien kera mudrista ja niiden vaikutuksista. Osa tehdään kahdella kädellä, mutta osa yhdelläkin. Niitä voi huomiota herättämättä tehdä vaikka taskussakin. Kymmenisen minuuttia kerrallaan saa aikaan toivotun tuloksen säännöllisessä käytössä. Ajan voi jakaa pienempiinkin pätkiin, mutta teho kärsii hieman.

Samalta sivustolta löytyy lista tunnetiloista, mihin harjoitteilla pyritään. Aiemmin mainittu gyan lisää rauhallisuutta ja keskittymistä, se myös maadoittaa. Osa auttaa itsevarmuuden lisäämisessä, jotkut vähentävät pelkotiloja ja toiset lisäävät itsevarmuutta. Etsi omasi ja kokeile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti