Sivut

tiistai 8. tammikuuta 2013

Kohtuuttomuus

Riippumaton Ajattelija on kohtuuton. Hän on ääripään ihminen, joko tai, mutta yleensä ei mitään siltä väliltä. Hän ei panosta keskinkertaisuuteen, sovinnaisuuteen tai tavallisuuteen. Ominaisuus on osoittautunut ongelmalliseksi, koska arki yleensä on näitä asioita ja ilmassa on jatkuva kyllästymisen riski, vaihtelunhalu painaa päälle kuin tsunami.

Ajattelija on saanut hiottua terävimpiä särmiään pois pysähtymällä hetkeen, mutta sekin on aiheuttanut hankaluuksia viime aikoina. Ilmassa on hämmentävä tuntematon tuoksu, joka sisältää eilistä ja tulevaa, mahdollisuuksia ja uhkaa menetyksistä. Ajatus karkaa usein menneisiin, joskus taas Ajattelija havahtuu vain huomatakseen, että on murehtinut tulevaa tiedostamatta edes sitä tekevänsä. Seesteinen mindfulness ei onnistu, vaikka sen luuli jo olevan sitkeään juurtunut tapa.

Mielenrauhaa on haettu vaikka mistä. Vanha tuttava, kanava nimeltä tarot on taas tullut apuun. Sieltä kumpuaa itsetuntemusta, uusia tulokulmia omaan itseen. Kortti nimeltä Kohtuus on alkanut nousemaan entistä useammin, sen tehtävä lienee osoittaa, mihin tulisi nyt kiinnittää huomiota.

Kohtuus. Se ei ole Ajattelijan juttu. Nyt kuitenkin "tulisi hakea harmoniaa, tasapainoa ja opetella sovittamaan kahta asiaa yhteen." Kortti voi osoittaa, että senkaltaiset asiat ovat jo ajankohtaisia, kun vain levoton Ajattelija osaisi luopua ääripäistään ja heittäytyä tavanomaisuuteen, lakata hakemasta vauhtia ja vaarallisia tilanteita, koska ne ovat varsin tarpeettomia. Toisaalla kerrotaan, että Ajattelija on "oppimassa tasapainoisuutta ja kärsivällisyyttä, välttämään äärimmäisyyksiä ja kulkemaan keskitietä." Muita Kohtuuteen liitettyjä termejä ovat sopeutuminen, koordinaatio, ulkoisten vaikutusten tasaaminen ja harmoninen yhteistyö.

Jo se, että nämä asiat kirjaa ylös, rauhoittaa mieltä. Ehkä Ajattelijan olisi aika lakata olemasta riippumaton ja päästää Kohtuus irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti