Sivut

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Henkilökohtaisesti, sinun

Talvi on luvannut tulla, mutta perunut silti puheensa jo pariin otteeseen. Riippumatto on pyörinyt vinhasti talvimyrskyissä ja ensimmäistä kertaa siinä ei ole voinut miettiä tulematta rauhattomaksi. Rauha ei ole kiinni paikasta, vaan pään sisältä, siksi Ajattelija on siirtynyt sohvalle. Ajat muuttuvat.

Riippumaton Ajattelija on rakastanut ja tullut rakastetuksi. Molemmat asiat ovat tapahtuneet aina omalla tavallaan ja omana aikanaan, aina juuri niinkuin juuri kyseisenä aikana on ollut tarpeellista. Rakkaudet ovat kulkeneet omia elämänkaariaan, joku hiljalleen kehittyen ennen täyteen liekkiin leimahtamista ja toinen heti kuumana, kirkkaalla liekillä palaen ja hiljaa pois hiipuen.

Ihmisiä tulee ja ihmisiä menee, ja heillä kaikilla on ollut tehtävä elämissämme. Jokainen rakkaus on jättänyt jälkensä, jopa ne ikävimmät eli saavuttamattomat, joiden vaikutusta on vaikea arvioida. Nekin ovat olleet olemassa syystä.

Mutta ettei Ajattelijan hypähtelevä ajatus harhautuisi liikaa, takaisin saavutettuihin rakkauksiin. Saavuttaahan niitä ei voi, ne tulevat silloin kun niitä vähiten osaa odottaa. Mietteiden pieni yksisarvinen haluaa laukata kohti ajatusta kohtalosta, mutta vastenmielisesti Ajattelija suitsii sen.

Tämänkertaisen aivopuskahduksen kantava ajatus on yksilöllinen rakkaus. Tunne tai oikeastaan tila on jokaisessa parisuhteessa omanlaisensa. Ajattelija uskoo, että jokaista ihmistä on tarkoituskin rakastaa juuri hänelle ominaisella ja sopivalla tavalla.

Lohdullista on se, ettei ketään voi oikeasti lopulta verrata keskenään. Vielä lohdullisempaa on se, ettei Ajattelijaakaan voi pitää muuna kuin ainutkertaisena, omana itsenään. Parasta kuitenkin asiasta tekee sen oman rakastetun katsantokanta. Jokaisen katsojan omat kokemukset ja niiden herättämät tunteet peilautuvat Riippumattoman Ajattelijan pinnasta takaisin ja saavat hänetkin näyttämään jokaisen mielestä erilaiselta. Siksi kukaan ei koskaan toista itseään, vaan on jokaiselle puolisolle omanlaisensa, erilainen kuin sille edelliselle. Muutumme muuttamatta itseämme lainkaan, vain  puolison suodattimen vuoksi. Olemme omia itsejämme, persoonia isolla alkukirjaimella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti